Yoko LIVE智識型直播 - 花膠食療「教煮」大合集!!

Yoko LIVE智識型直播 - 花膠食療「教煮」大合集!!

 主題一:保溫壺焗食療添要員 「花膠」登場】

登登登......終於面世!我嘅代表作「焗食療」添重要家族,焗湯、焗糖水、焗代餐,通通無需明火/電磁爐,簡直係造福懶人,相信好多讀者都品嚐過吖!
我前思後想足一年,隆重登場主角係「花膠」,竟然可以唔使出水、唔使炆、唔使煲、唔使烹調,只需炆燒壺/保溫壺加熱水,就做到焗湯和焗糖水,超簡單又超好味,大家隨時隨地都可享用花膠滋補養生美肌品啦!
我對於呢個設計真係好興奮好有滿足感,希望大家都喜歡!

 

Yoko 拍心口保證

l   唔識煲湯煮飯嘅你都做到

l   小學生都識跟指示

l   炆燒壺/保溫壺簡易製作

l   100%成功兼好好味

l   方便至極現成材料組合包

l   唔使加鹽加糖好健康

l   養生健體美肌補氣血

 

我喜歡研究食療,養生美肌內外兼修,希望我嘅心思設計可惠及一衆女性健康,如此 Y's Recipes 概念店就應運而生!

請即重溫直播見喇有即場示範!


【主題二:女性恩物「雞泡膠」】

早前,肥媽教煮節目,終於講「雞泡膠」喇,指出有促孕和補子宮功效,有教主加持,雞泡膠地位定必提升。
講到「雞泡膠」,我夠膽認第一!是第一位撰文詳細分享:https://bit.ly/2JUtqfb、也是第一位拍片教燉湯(當時剛剛陀住Yuji BB,仲喺的士電視播足兩個月添)......好多讀者告知,已經受惠於雞泡膠的療效!
咁樣捧法梗被搶購,所以坊間已充斥「雷品」,提醒要食-雞泡膠,才有食療價值啊!

 

【主題三:零技巧屋企炆抵食花膠扒】

養生養顔紅燒汁炆花膠扒伴鮑魚

Step 1傳授浸發花膠秘技

Step 2㨂堅勁膠抵食花膠

Step 3無需廚藝炆花膠扒

 

皮膚彈滑餐單-每月食用兩次!

花膠扒煲杞子雞湯

緩解胃不適

花膠扒煲三棗瘦肉湯

 

臨近中秋,我特別喜歡煮豐富菜式同家人齊分享,當中少不免食養生花膠,所以,前晚直播同大家分享「花膠扒」菜式,以最簡易的方法,炮製大家都愛的美食。

這個「紅燒汁炆花膠扒」,勝在簡單,只需一塊花膠扒和一罐紅燒汁鮑魚,便可做到,相信我這個直播,就算新手都學懂,因為是經我簡化了的最基本製作方法。
這裏有些讀者跟過我上烹飪班,就會知道我另一個炆花膠扒方法,但比這個高階。

 

至於直播中所用到的花膠扒,經我挑選,是膠質多囗感好,大大塊且抵食入門-「非洲西洋肚花膠」,來自鱸魚的魚鰾,售價分別是$399$499一塊,一塊足夠6-8人食用,除開每人只係幾十蚊。

重點,所有花膠扒都由我嚴格揀選,夠厚又無穿爛,原隻上碟,齊齊用大刀叉切開,真係豪氣十足。


建議:先浸發花膠扒,切件,放入袋中/盒子密封,冷藏於冰格(可保存很久),每次烹煮時解凍便可,更加方便。

  • 型 號: L1000007
  • 庫存狀態: 有現貨
  • HK$0.0
  • 稅前: HK$0.0

選項及配件: